Benvinguts a aquesta pàgina

          Em dic Francesc Clarà i visc a Olot, capital de la Garrotxa. La Garrotxa és una comarca de muntanya situada al pre-Pirineu català, al nord de la província de Girona (Espanya)
          A mitjans dels anys vuitanta, una sèrie de coincidències van despertar el meu interès pels rellotges de sol, que segurament fou el primer instrument científic que va inventar l'home.
         Des d'aleshores, he dedicat el meu temps lliure al seu estudi i càlcul, procurant la restauració, conservació i divulgació del patrimoni històric, artístic i cultural que els rellotges de sol representen.
          Amb la jubilació laboral, he disposat de més temps i he pogut escriure articles, donar conferències, assistir a congressos, presentar exposicions, organitzat tallers i planejar visites per tal de divulgar l'art i la ciència dels Rellotges de Sol.
          Fins avui (juny de 2016) entre nous i restaurats, he tingut la sort de poder calcular més de noranta rellotges de sol que estan situats en masies, esglésies, escoles, espais públics i domicilis particulars.
          També he construït quaranta-vuit maquetes tridimensionals de diferents tipus i models de rellotges de sol que formen la meva col·lecció particular, que des del gener de 2015 està dipositada al Departament de Rellotgeria de l'Institut La Mercè, de Barcelona, seu de la Societat Catalana de Gnomònica.


                                   Currículum Gnomònic
Soc (o he sigut) membre de:
                                Societat Catalana de Gnomònica
                                Amigos de los Relojes de Sol - Madrid
                                Associació Astronòmica de la Garrotxa
                                The British Sundial Society
                                Coordinamento Gnomonico Italiano
                                Centre Mediterrani del Rellotge de Sol

He publicat articles a:
                                La Busca de Paper (S.C.G.)
                                Carpe Diem (Revista gnomònica digital)
                                Scaphe (C.M.R.S.)
                                Orologi Solari (C.G.I.)

  Gràcies per la seva visita